Fysio Anja Jobse

Jump to content.

Fysiotherapie

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten waar we dagelijks op moeten kunnen rekenen. Lopen, staan, springen en bukken zijn vaak vanzelfsprekende bewegingen.
Maar niet normaal kunnen bewegen is vaak de oorzaak van pijn klachten en functiebeperking.
Vaak kunnen deze klachten worden behandeld door de fysiotherapeut.

Jaarlijks gaan veel mensen jong en oud naar de fysiotherapeut omdat ze klachten hebben vanwege hun houding of omdat een beweging problemen geeft. Het kan gaan om klachten die zijn opgedaan tijdens werk, of als een gevolg van een ziekte, een verkeerde beweging of omdat het lichaam ouder wordt.
Uw fysiotherapeut behandelt en begeleidt.

Tijdens de eerste behandeling probeer ik inzicht te krijgen in uw klachten door vragen te stellen en een onderzoek naar uw houding en beweging uit te voeren. Het is noodzakelijk te weten wat uw klachten heeft veroorzaakt of nog laat voortduren. Op basis van het onderzoek stel ik in overleg met u een behandelplan op. Als blijkt dat ik meer informatie nodig heb neem ik, als u het goed vindt, contact op met uw (verwijzend) arts.
Het aantal behandelingen is afhankelijk van de ernst van de klachten.

Een belangrijk onderdeel van de fysiotherapie behandeling is: oefentherapie.
Het doel van de oefentherapie kan zijn de beweeglijkheid van gewrichten te beïnvloeden, de spierkracht te vergroten, het rekken van spieren, het aanleren van een betere ademhalingstechniek, een beter evenwicht, houdingsadviezen en leren ontspannen.

U werkt actief mee aan uw herstel, door het doen van de geadviseerde oefeningen.
Door het trainen bevordert u de conditie en de belastbaarheid. Een goed evenwicht tussen belasting (dat gene wat u van uzelf vraagt)  en belastbaarheid (dat wat u aankunt) is van belang voor goed functioneren.

Een belangrijke ondersteuning van de oefentherapie is massage.
Massage bevordert de bloeddoorstroming waardoor de spierspanning verlaagd en de pijn wordt gedempt.

Ook fysiotechniek kan de therapie ondersteunen. Elektrotherapie of ultra geluid kunnen de gevolgen van overbelasting (pijn en irritaties van aanhechtingen) helpen verminderen.