define('DISALLOW_FILE_EDIT', true); define('DISALLOW_FILE_MODS', true); Fysio Anja Jobse » DTF

Fysio Anja Jobse

Jump to content.

DTF

Directe Toegang Fysiotherapeut

Vanaf 1 januari 2006 heeft u geen verwijsbriefje meer nodig voor de fysiotherapeut. Natuurlijk, mag u nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts. Maar het hoeft in principe niet meer.

Wat betekent dit voor u? Het heeft voordelen. Zo komt u ‘direct’ bij de specialist in beweging terecht, zodat u weer ’direct’ kunt beginnen met werken aan uw herstel. De huisarts blijft de centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg.

De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst. Als u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan voert de specialist eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat er eerst vaststelt wordt of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kan zij u bijvoorbeeld doorsturen naar de huisarts.

Wanneer u wel behandeld kan worden door de fysiotherapeut, dan kan zij met u aan de slag. En dat is wel zo prettig. Immers, hoe sneller u behandeld kunt worden, hoe sneller u herstelt.

Ik heb een cursus gevolgd waarbij het herkennen van klachten centraal heeft gestaan. Voor vragen kunt u bij mij terecht, klik hier